vmbo (basis/kader/gemengde/theoretische leerweg), havo, vwo (atheneum/gymnasium), praktijkonderwijs, internationale schakelklas

vacaturebanner mei13 300

De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Materiaal huisstijl

Kies een PSG-school

Leerlingen moeten meer leren en zeker meer ervaren dan nodig is voor het eindexamen alleen. Maar wat dan? En hoe? En wie kunnen daar een rol in spelen? Houdt die rol op zodra de leerling klaar is met de middelbare school?

hoofdtekst300

 
maar wat dan200
 
en hoe100   wie rol200

Over deze, en andere vragen organiseert de Purmerendse ScholenGroep op 12 oktober 2016 een debat met onze maatschappelijke partners. Want we moeten het samen doen. Onderwijs is net zo goed onderdeel van de samenleving als de samenleving dat van het onderwijs is.

logo samenleving 6Praat & denk mee
Debatleider Anouk Mulder van de Argumentenfabriek leidt de avond voor ons in goede banen. Het debat draait om vijf stellingen die elk in twee rondes aan bod komen. U kunt dus meepraten over twee stellingen. Heeft u geen voorkeur voor een stelling? Dan delen wij u in. Wel een voorkeur? Dan kunt u die op het inschrijfformulier aangeven. De link naar het formulier vindt u onderaan deze pagina.

De stellingen
1. Jan van Egmond Lyceum - Maatschappelijke partners moeten participeren binnen het onderwijs en omgekeerd.
2. Da Vinci College - Onderwijs is meer dan een diploma.
3. SG Nelson Mandela/SG Antoni Gaudí - ICT is de komende jaren de belangrijkste richting binnen het beroepsonderwijs van Nederland.
4. SG Gerrit Rietveld - Het bedrijfsleven is verantwoordelijk voor de opleidingsplekken van onze leerlingen.
5. SG W.J. Bladergroen - Bedrijven, gemeenten en instellingen moeten Bladergroen-leerlingen kansen op maat bieden.

Datum: Woensdag 12 oktober 2016
Locatie: De aula van het Jan van Egmond Lyceum, Hoornselaan 10 te Purmerend
Tijdstip: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de zijkant van het schoolgebouw. Het parkeerterrein is toegankelijk via de Burgemeester D. Kooimanweg.

INSCHRIJVING
Inschrijven kan tot 7 oktober. Op het inschrijfformulier kunt u uw eventuele voorkeur voor een thema aangeven. Vragen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

INSCHRIJFFORMULIER

We kijken er naar uit u te verwelkomen!
Tot de 12e!

concept banner psg debat 2016