Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Goud voor SG W.J. Bladergroen

27
oktober
2020

SG WJ Bladergoen heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning voor het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

SG W.J. Bladergroen ontvangt gouden school voor gezonde kantine

SG WJ Bladergroen heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een ​​gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines . Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.  

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v (s) vaak mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine .