Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Coronaregels in het onderwijs per 25 sept. 2021

27
september
2021

Sinds afgelopen zaterdag zijn er een aantal zaken veranderd in het Coronabeleid. De bekendste is dat iedereen in horecagelegenheden zijn of haar coronapaspoort moet kunnen laten zien. Per 25 september zijn er ook een aantal regels veranderd in het onderwijs.

Coronaregels in het onderwijs per 25 sept. 2021

De belangrijkste aanpassingen: Een mondkapje is niet meer verplicht. Ook hoeft er geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden tussen leerlingen en medewerkers en medewerkers onderling.

Voor personen die niet als ‘immuun’ worden beschouwd (waaronder leerlingen die zich (nog) niet hebben laten vaccineren) geldt in het v(s)o het advies om nog steeds twee keer per week een zelftest te doen. Ook geldt voor deze personen dat ze nog wel een quarantaine-advies kunnen krijgen bij een besmetting in de klas, als ze in nauw contact zijn geweest met de besmette persoon (bijvoorbeeld als ze intensief hebben samengewerkt of veel naast elkaar hebben gezeten).

De Rijksoverheid heeft deze  versoepelingen in samengevat in een informatieblad. 

 

Wanneer moet je thuisblijven?

Bekijk hier de beslisboom en zie of je thuis moet blijven. 

Als er een coronabesmetting in een klas is, krijgen ouders deze brief waarin wordt uitgelegd wanneer je immuun bent, wat de basisregels zijn en wanneer je in quarantaine moet.