Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Meeloopdagen en Open Huis

Loop een dagje mee en ontdek welke school bij je past!

Open Huis

Zaterdag 5 november is op alle scholen van de Purmerendse ScholenGroep een Open Huis, van 10.00 - 16.00 uur. Alleen op SG W.J. Bladergroen start het Open Huis om 12.00 uur. Iedereen is welkom om langs te komen en de scholen te leren kennen.

We zijn dit jaar wat eerder met het Open Huis. We willen het risico verkleinen dat het Open Huis niet kan plaats vinden vanwege mogelijke Corona-maatregelen. We willen iedereen graag ontvangen in onze eigen schoolgebouwen. Zo kun je niet alleen informatie op doen, maar ook de sfeer en cultuur van de school ervaren.

Het definitieve schooladvies is dan nog niet bekend. Dat betekent dat sommige kinderen misschien wel vier scholen willen bezoeken deze dag. Binnen de tijden van het Open Huis (10.00-16.00 uur) is het heel goed mogelijk om vier scholen te bezoeken. Start bij de eerste school wel op tijd.

Online Open Huis

Ook voor of na het Open Huis kunt u heel veel zien en ontdekken van de scholen. Elke school heeft op haar website een Online Open Huis, waar u met uw kind filmpjes kunt bekijken, de leerlingen in actie kunt zien, de sfeer proeven en de school alvast een beetje beter kan leren kennen. Ga naar de website van de school om de Online Open Dag te bekijken. Helaas hebben we voor het Vita College nog geen Online Open Dag kunnen realiseren.

Meeloopdagen


Tijdens een meeloopdag ga je een middag meelopen op een school waar je misschien wel volgend jaar naar toe gaat! Je krijgt een paar lessen, zodat je echt beleeft hoe het is om op deze school te zitten. Zo kun je ontdekken of deze school bij jou past!

De meeloopdagen zijn alleen voor kinderen en naar een Open Huis mogen kinderen hun ouders of verzorgers meenemen. Klik op het schema hiernaast voor een uitvergroting van het schema. Dan kan je alle meeloopdagen goed lezen.

Voor de meeloopdagen moet je je aanmelden via de websites van de scholen. 

 

Meld je aan voor een meeloopdag

Klik op het logo van de school om je aan te melden voor een meeloopdag. Natuurlijk mag je bij meer scholen een middag meelopen!

Veel plezier!

 

 

Online Open Dag

Wil je al eerder een indruk opdoen? Dat kan ook! De scholen van de Purmerendse ScholenGroep hebben ook een Online Open Dag op hun website. Daar kan je sfeer proeven, vragen, rondkijken en heel veel filmpjes bekijken over de scholen. Over de lessen bijvoorbeeld. Of over het soort onderwijs. Dat kan je bekijken waar en wanneer je wilt.