Voor vmbo, havo, vwo, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Voor groep 8

Binnenkort verlaat uw zoon of dochter de vertrouwde basisschool. Er staat hem of haar een nieuw avontuur te wachten op de middelbare school. Maar eerst moeten jullie samen deze school uitkiezen. Welke school sluit het beste aan op het onderwijs dat uw kind nodig heeft?

De Purmerendse ScholenGroep is een brede scholengroep in de regio Waterland. We bieden alle soorten onderwijs aan: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Van advies naar middelbare school

Afhankelijk van het advies, kiest u samen met uw zoon of dochter een school. Bekijk hier welke onderwijsvormen onze scholen bieden. U kunt hier meteen een handige vergelijking maken. Wilt u alle scholen in de regio vergelijken? Kijk dan op www.scholenopdekaart.nl.

Open dagen en meeloopdagen

In onze agenda vindt u alle open dagen en meeloopdagen die op het programma staan. Onze scholen verwelkomen bezoek van leerkrachten en leerlingen (en hun ouders) uit groep 8. Een kijkje nemen op een gewone doordeweekse schooldag is ook altijd mogelijk. Via de websites van onze scholen kunt u contact opnemen om een bezoek af te spreken.

Kwaliteit waarborgen

Hebben jullie een school gekozen, dan kunt u uw zoon of dochter aanmelden. Om de kwaliteit van het onderwijs te blijven waarborgen, laten het Jan van Egmond Lyceum en Da Vinci College ieder een maximum van 240 nieuwe leerlingen toe. Hieronder vallen ook maximaal 90 leerlingen voor het tweetalig onderwijs bij het Da Vinci College. Als het aantal aanmeldingen boven de 240 komt, hebben deze leerlingen gegarandeerd een plek op de zusterschool. We kunnen hen eventueel ook op een reservelijst plaatsen. Soms trekken leerlingen hun aanmelding namelijk in, waardoor er weer ruimte ontstaat op de betreffende school. Leerlingen die al een broer en zus op de school naar keuze hebben zitten, plaatsen wij sowieso.

Aanmelden

U kunt uw zoon of dochter tussen 1 maart en 15 maart 2020 hier aanmelden voor één van de PSG scholen. We hebben de basisschool gevraagd om het definitieve schooladvies vóór 1 maart aan uw kind te geven, zodat u uw zoon of dochter binnen deze periode kunt aanmelden.

 

 

 

 

 
Agenda

29
september
2020
PSG Studiedag
12
oktober
2020
Herfstvakantie t/m 16 okt.
11
november
2020
Tafeltjesmiddag

Jan van Egmond Lyceum

Voor openbaar havo en vwo (atheneum en gymnasium)

Hoornselaan 10
1442 AX Purmerend

Direct naar de website

SG Nelson Mandela

Voor openbaar en Dalton-onderwijs vmbo, mavo en gemengde leerweg

Flevostraat 247
1442 PX Purmerend

Direct naar de website

SG Gerrit Rietveld

Voor beroepsgericht vmbo basis, kader en gemengde leerweg

Spinnekop 1
1444 GN Purmerend

Direct naar de website

Da Vinci College

Voor interconfessioneel havo, atheneum (vwo), tweetalig havo/atheneum (vwo)

J. Naberstraat 218
1442 BG Purmerend

Direct naar de website

SG Antoni Gaudí 

Voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg

Bergmolen 2
1444 GP Purmerend

Direct naar de website

SG W.J. Bladergroen

Voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas

Flevostraat 257
1442 PX Purmerend

Direct naar de website