Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Examen doen kan niet als je in quarantaine bent

12
mei
2021

Prioriteitstest mogelijk voor eindexamenkandidaten

Aanstaande maandag 17 mei starten de eindexamens. We hebben contact gehad met de GGD Zaanstreek-Waterland hoe we dit het beste veilig kunnen vormgeven. De eindexamenleerlingen zijn op de hoogte van alle maatregelen en weten wat er van hen wordt verwacht rond de examens.

Geen examen in quarantaine

Helaas is er voor de leerlingen die in quarantaine zitten geen mogelijkheid om hun examen te komen maken, ook niet met een negatieve (snel)test. Uiteraard kunnen zij volgens de reguliere wegen een dag 5 test doen en met een negatieve uitslag hun quarantaine verkorten.   

Prioriteitstest

Voor leerlingen met klachten is er gedurende de eindexamenperiode de mogelijkheid om via de GGD een PCR test met prioriteit te ondergaan. Dit houdt in dat de leerling 's ochtends tussen 9:00 uur en 11:00 uur getest wordt (in Purmerend/Zaandam) en 's avonds de uitslag al beschikbaar is.    

Voor het inplannen van zo'n prioriteitstest kan speciaal gebeld worden naar  075-6518388.

De uitslag is gelijk beschikbaar in het systeem van de GGD en op www.coronatest.nl. Om daarop te kunnen inloggen is een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Maak hem dan snel aan, zodat u de uitslag snel kunt zien. Dat kan via www.digid.nl.

Voor vragen over de uitslag is de GGD bereikbaar vanaf 8:00 uur 's morgens  tot 20:00' s avonds op 075-6518 388. Voor overige vragen is de GGD bereikbaar op 075-6518320  en/of scholencorona@ggdzw.nl 

We hopen dat iedereen gezond blijft en alle examens gewoon kunnen doorgaan voor iedereen. Wij wensen alle eindexamenkandidaten heel veel succes!