Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Jan van Egmond Lyceum trapt jubileumjaar spectaculair af

13
september
2021

Het 100-jarig jubileum belooft een schooljaar vol festiviteiten

Maandag 13 september, om 12.00 uur precies, bestond het Jan van Egmond Lyceum 100 jaar. Dit werd gevierd met een groot feest op het schoolplein waar alle leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum en de, sinds dit schooljaar inwonende, leerlingen van het SG Nelson Mandela bij waren. Burgemeester Don Bijl, wethouder van onderwijs Paul van Meekeren, en Peter Reenalda, voorzitter van het college van bestuur van de Purmerendse ScholenGroep openden het feest.

Jan van Egmond Lyceum trapt jubileumjaar spectaculair af

Foto:  Pascal Fielmich (NHD)

Met een druk op de knop werd het jubileumjaar door deze drie heren afgetrapt. De lucht kleurde van alle confetti door de druk op deze knop. Op dat moment werd ook een prachtig jubileumdoek onthuld, dat door de leerlingen is gemaakt.

Het hele middag feest

Brassband Humanity haalde met hun muziek alle leerlingen uit de lokalen en nam ze mee naar het schoolplein, waar een DJ klaarstond en diverse kraampjes met eten en drinken. Het was voor zowel de leerlingen als de meeste medewerkers van de scholen een volledige verassing hoe het feest eruit zou komen te zien. Toen er werd aangekondigd dat er op deze dag geen les meer zou zijn, alleen nog feest, barste de menigte feestgangers in gejuich uit.

Bakker Harry de Rood heeft een speciaal jubileumkoekje gemaakt. De opbrengst van de koekjes gaat naar de Africa Family Foundation, het goede doel waar de school zich aan verbonden heeft. Dit goede doel ziet zich in voor onderwijs en een betere toekomst voor kinderen in Kenia. Iedereen mocht de koekjes proeven. Durfals konden hun moed tonen op een rodeostier. En er was voor iedereen natuurlijk van alles te eten en te drinken; ijsjes, stroopwafels, poffertjes.

Nog meer festiviteiten

Het feest wordt over het hele schooljaar uitgesmeerd met veel activiteiten. Zo is er een musical in voorbereiding. Het 100-jarig jubileum speelt daar natuurlijk een hoofdrol in. Er wordt gewerkt aan een jubileumboek. Ook komt er een Klassieke avond, met o.a. muziek en gedichten, voorgedragen door leerlingen en medewerkers van de school. Op 9 april is er een reünie voor oud leerlingen en oud medewerkers. Verder heeft de school in het gebouw ook een klein museum neergezet. Er staan overal vitrines in de school met thema’s als oorlogstijd, sport door de jaren heen, oude agenda’s, oude schoolmaterialen, oude schoolkranten. Ook hangen er grote oude foto’s en doeken in de school. Tenslotte wordt aan het eind van het schooljaar nog een klassentoernooi georganiseerd waar leerlingen het tegen elkaar opnemen binnen sport, cultuur, vissen, schaken, gedichten maken etc.

Voor meer informatie: https://janvanegmond.psg.nl/over-ons/eeuwfeest/

Bekijk ook de aandacht voor deze feestdag in de media:

Het Noordhollands Dagblad van 14 september

Rodi Media 13 september (Purmerends Nieuwsblad)