Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Kwadijkerbrug tijdelijk buiten gebruik

01
september
2020

De Kwadijkerbrug wordt vervangen door een nieuwe brug

Op de plaats van de huidige brug start Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op 15 oktober 2020 met de aanleg van een nieuwe beweegbare brug. Uiterlijk eind maart 2021 is de nieuwe Kwadijkerbrug klaar voor gebruik.

Kwadijkerbrug tijdelijk buiten gebruik

Tijdens de werkzaamheden is de brug buiten gebruik voor al het verkeer. Kom je uit Kwadijk en/of omstreken en ga je normaal gesproken met de fiets of scooter over de Kwadijkerbrug? Dan zul je vanaf 15 oktober gebruik moeten maken van de omleidingsroute.

Op het kaartje zie je de omleidingsroute die met de fiets ongeveer 8 minuten langer is dan de normale route. Je kunt omrijden via de noordkant (Middelie) of via de fietsbrug (Kogerbrug) aan de Kogerdijk, de zuidkant. Het Hoogheemraadschap treft extra voorzieningen voor fietsers zoals bebording en verlichting.

Hinder

Natuurlijk is de langere route niet fijn voor jullie. Het hoogheemraadschap heeft meer opties onderzocht en dit is de beste manier om naar de overkant te komen. Het gemobiliseerde verkeer en het landbouwverkeer kan gedurende de werkzaamheden tijdelijk gebruik maken van de N244.

Meer informatie over de werkzaamheden vind je op www.hhnk.nl/vervangen-kwadijkerbrug/

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier