Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Middelbare scholen nog drie weken dicht

13
januari
2021

In de persconferentie van 12 januari jl zijn een aantal nieuwe maatregelen bekend gemaakt in de bestrijding van het coronavirus. De mededeling is dat de lockdown met drie weken wordt verlengd. Dat betekent dat de middelbare scholen nog drie weken voornamelijk online les moeten geven. Met uitzondering van eindexamenkandidaten, kwetsbare leerlingen en praktijkvakken.

Lockdown met drie weken verlengd

De lockdown, en daarmee de sluiting van de scholen, duurt in ieder geval tot en met 9 februari. Het kan zijn dat de lockdown nog langer wordt verlengd. Dat zal uit een volgende persconferentie duidelijk worden.

Mogelijk gaan de basisscholen en de kinderopvang al eerder open.

Leerlingen op middelbare scholen moeten vanaf nu 1,5 meter afstand houden van iedereen. Afstand houden van iedereen dus, niet alleen meer bij docenten.

Ook komt er een onderzoek of er misschien een avondklok komt. Dan mag je een bepaalde tijd niet zomaar meer naar buiten. Als mensen elkaar opzoeken zorgt dat namelijk voor veel besmettingen.

Tenslotte is er een dringend advies afgegeven niet naar het buitenland te gaan tot en met maart.

Lees hier meer over de huidige maatregelen ...

Dat betekent dat we in de scholen voorlopig zeker tot en met 9 februari zo doorgaan met de lessen zoals we dat nu ook al doen. Daar komt nu nog bij dat alle leerlingen ook 1,5 meter afstand van elkaar moeten nemen.