Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Nieuwe maatregelen per 16, 18 en 25 februari '22

16
februari
2022

U heeft het ongetwijfeld gehoord; de maatregelen worden steeds soepeler. Wat betekent dit voor het onderwijs. Welke maatregelen kunnen we loslaten en waar houden we ons nog wel aan op school? U leest het in dit artikel.

Nieuwe maatregelen per 16, 18 en 25 februari '22

Deze week, tot de voorjaarsvakantie, houdt iedereen nog steeds 1,5 meter afstand naar medewerkers van de school. Ook draagt iedereen binnen de school nog een mondkapje als je je verplaatst. Voor leerlingen verandert er deze week nog niets. Voor medewerkers wordt het dringende thuiswerkadvies versoepeld naar thuiswerken als het kan en maximaal voor 50 procent op het werk. Voor onderwijsgevend personeel gold het thuiswerkadvies al niet. Maar deze versoepeling betekent wel dat het weer mogelijk wordt vergaderingen en teambijeenkomsten op school te organiseren. Het advies blijft wel om dit met mate te doen.

Na de vakantie

De voorjaarsvakantie is van 21 t/m 25 februari 2022. In deze vakantieweek zijn er wijzigingen in de maatregelen. Met ingang van vrijdag 18 februari zijn er weer versoepelingen. Dat betekent dat na de vakantie ouders ook weer op school welkom zijn. Het dragen van een mondkapje is na per 25 februari niet meer verplicht. Dat geldt ook de anderhalve meter afstand naar elkaar. Na de vakantie hoeft het mondkapje niet meer op in de school. In het openbaar vervoer is een mondkapje nog wel verplicht.

Verkorte isolatie
Per 18 februari wordt de isolatieduur voor met covid besmette personen ingekort van minimaal 7 naar minimaal 5 dagen. Voorwaarde is wel dat de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.

Zelftesten
Het advies aan leerlingen en medewerkers om minimaal twee keer per week een zelftest te doen blijft gehandhaafd.