Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Open Dagen bij de Purmerendse ScholenGroep

20
januari
2022

Als je in groep 8 zit, of je hebt een kind dat in groep 8 zit, sta je voor een belangrijke beslissing. Welke middelbare school wordt het volgend schooljaar? Als je op een open dag in een school rondloopt, kan je sfeer proeven om samen met je kind te kijken of die school bij je kind past. Nu we in een lockdown zitten, kan dat nog niet. Gelukkig kan je bij de scholen van de Purmerendse ScholenGroep ook online, vanaf je telefoon of laptop, rondkijken op de Online Open Dagen. Daarnaast organiseren de scholen ook activiteiten waarbij je de school toch in het echt kunt zien. Wel met de nodige maatregelen natuurlijk.

Bekijk heel veel filmpjes en leer de school kennen
Op de websites van de scholen kun je de Online Open Dag nu al bekijken. Waar en wanneer je wilt. Kijk rond, leer de school kennen, bekijk heel veel filmpjes en stel je vragen. Ook zijn er (onder voorbehoud van nieuwe maatregelen) meeloopdagen en rondleidingen. Dit gebeurt in kleine groepjes en in tijdssloten. Met anderhalve meter afstand en een mondkapje op. Het is wel nodig om je aan te melden voor deze activiteiten. Dat kan via de websites van de scholen. De Purmerendse ScholenGroep heeft zeven scholen: 

9 feb. Open Huis SG. W.J. Bladergroen
SG W.J. Bladergroen biedt praktijkonderwijs, VMBO met leerwegondersteuning en de Internationale Schakelklas. Op 9 februari is er op de school een Open Huis waarbij een kind met de ouders/verzorgers een rondleiding krijgt met leuke opdrachten. Er is op 1 maart ook nog een meeloopdag, alleen voor de kinderen. Tijdens deze middag maken de kinderen kennis met zowel lessen van het praktijkonderwijs als de lessen van de vmbo-afdeling. De middag begint om 12:00 uur en duurt tot 14:30 uur. Vergeet niet om hiervoor vrij te vragen op je eigen basisschool! Ga naar www.bladergroen.psg.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

15 feb Open Huis SG Gerrit Rietveld
Op SG Gerrit Rietveld leer je door te doen. We bieden de volgende opleidingen: VMBO basis, -kader en -gemengde leerweg. Tijdens ons Open Huis kun je onze school echt beleven. Wat er precies te beleven valt, blijft nog even een verrassing. We sturen je een week voor het open huis per e-mail meer informatie. Het is belangrijk om je nu alvast aan te melden voor een tijdslot. Een persoonlijke rondleiding op een tijdstip dat jou uitkomt kan ook. Mail of bel naar groep8rietveld@psg.nl,  0299 435579 om een afspraak in te plannen. Dan nemen we binnen een week contact op voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook nog opgeven voor een meeloopdag op woensdag 19 januari en woensdag 2 februari. Kijk op www.rietveld.psg.nl. 

1 en 2 feb Open Huis SG Nelson Mandela
SG Nelson Mandela is een openbare Daltonschool voor VMBO theoretische leerweg (mavo) en mavo/havo leerjaar 1. Op 1 en 2 februari verwelkomen we je in onze school voor een rondleiding. Je moet je voor deze rondleiding wel aanmelden op onze website. Per kind mag 1 ouder of verzorger mee. Daarnaast zullen we op 1 en 2 feb, met een live event op onze website, onze school interactief laten zien. Er is nog 1 meeloopdag op 10 februari. Meld je snel aan op onze website. Als de meeloopdag vol is, kun je je op onze website ook opgeven voor een rondleiding door een leerlingambassadeur. Ga naar www.mandela.psg.nl voor meer informatie en het aanmelden voor de open dag, de meeloopdag en/of de rondleiding.

15 feb Open Huis SG Antoni Gaudí
SG Antoni Gaudí is een school voor interconfessioneel mavo-onderwijs; VMBO theoretische leerweg (mavo) en mavo/havo leerjaar 1. Op 15 februari is ons Open Huis. Er is dan een route door de school waarbij kinderen uit groep 8 activiteiten kunnen doen en docenten, leerlingen en ondersteuners klaar staan om vragen te beantwoorden. Leerlingen uit groep 8 zijn welkom met 1 ouder. Er zal gewerkt worden in tijdsloten. U kunt zich vanaf volgende week aanmelden via de website. Als de coronamaatregelen strenger worden, zullen we overgaan op een online Open Huis. Houd daarom goed onze website in de gaten voor de laatste updates. Je kunt je ook aanmelden op onze website voor een korte rondleiding om de school van binnen te bekijken. Tijdens de rondleiding word je welkom geheten door een docent of teamleider die je vervolgens meeneemt door de school. De rondleiding zal ongeveer 15 minuten duren. Er zijn meeloopdagen op 27 januari en 9 februari. Je kunt je kind hiervoor aanmelden via onze agenda op de website. Hou onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen. Of stuur een mail naar meeloopgaudi@psg.nl om op de hoogte gehouden te worden over de meeloopdagen. www.gaudi.psg.nl.

1 en 2 feb Open Huis Da Vinci College
Op het Da Vinci College kun je havo/atheneum, atheneum, (beide ook tweetalig) en Technasium volgen. Op dinsdag 1 en woensdag 2 februari organiseren wij ons Open Huis. Zolang de maatregelen het toelaten willen wij zowel een fysiek Open Huis als een livestream organiseren waarbij alle leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers een goede indruk kunnen krijgen van onze school. Voor het fysieke gedeelte zitten we helaas al vol. Maar je kunt natuurlijk wel met de livestream meekijken via onze website. De livestream is na het fysieke gedeelte en kun je thuis samen bekijken op onze website. De meeloopdagen zijn helaas ook al vol. www.davinci.psg.nl.

1 en 2 feb Open Huis Open Huis Jan van Egmond Lyceum
Het Jan van Egmond Lyceum biedt havo, vwo (atheneum en gymnasium) en Technasium. We hebben een fysiek Open Huis met rondleidingen door de school en ook kun je kiezen voor een online Open Huis in de avond. Je kunt dan lesjes volgen, een rondleiding zien en je kunt vragen stellen aan docenten en leerlingen. We zien je graag! Je kunt je aanmelden voor een rondleiding op 1 of 2 feb op onze website. De livestream is het beste te volgen op de computer of laptop. De link naar de livestream wordt gepubliceerd op onze website. 14 feb en 2 maart zijn er nog meeloopdagen. Tijdens een meeloopdag kun je alvast wennen aan lessen op onze school. Aanmelden hiervoor kan op onze website: www.janvanegmond.psg.nl.

7, 8 en 10 feb Open Huis Vita College
Het Vita College is er voor 10-14 onderwijs. Voor kinderen van 10-14 jaar die op hun eigen moment kiezen voor een niveau in het middelbaar onderwijs. Op 7,8 en 10 februari 2022, van 15.30 tot 18.30 uur, ontvangen we jou en je kind graag op onze school om je meer te vertellen over dit bijzondere onderwijs. Om niet te veel bezoekers gelijktijdig in onze ruimte te ontvangen is aanmelden nodig. Dit gaat met tijdsloten. We laten onze school zien en er is ruimte om vragen te stellen. Je kunt jullie aanmelden op onze website. www.vitacollege.nl.