Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

28
september
2022

Zij-instromers ook welkom!

Verbinding en ontmoeting tussen bedrijven, het onderwijs, leerlingen en werkzoekenden. Daar gaat het om tijdens Waterland Werkt, 2 oktober a.s. op bedrijventerrein De Koog. De PSG is ook vertegenwoordigd met een stand. We zijn te vinden in H20, op de eerste etage. Heb jij wel eens overwogen om een nieuwe carrière te starten in het onderwijs? Ook als je geen docentenopleiding hebt gedaan zijn er mogelijkheden om je lesbevoegdheid te halen!

PSG zoekt nieuwe collega's op Waterland Werkt

Overweeg jij een carrièreswitch naar het onderwijs?

Ben je klaar om jouw kennis over te dragen en leerlingen te inspireren? Om te werken met de toekomst, aan de toekomst? Dan overweeg je iets te gaan doen dat werkelijk bijdraagt. Als docent in het voortgezet onderwijs lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren.

Zij-instroomtraject

In het leer-werktraject ‘zij-instroom in het beroep’ (zib) ga je tegelijk werken en leren. Je staat direct voor de klas, je krijgt daar ook salaris voor en haalt in twee jaar je bevoegdheid. Je hebt daarvoor wel minimaal een hbo- of wo-diploma nodig van een studierichting die verwant is aan het schoolvak dat je wilt geven. Je kan aan dit traject deelnemen als je een baan hebt als onbevoegd leraar in het voortgezet onderwijs. We vertellen je er graag meer over. Onze stand staat op de eerste verdieping in H2O, naast het SG Gerrit Rietveld. Heb je geen tijd om langs te komen op Waterland Werkt? Stuur een mailtje naar sollicitatie@psg.nl. We komen graag met je in contact!

Wat is er nog meer te ontdekken?

Een aantal bedrijven op De Koog zetten hun deuren open voor publiek, en vele bedrijven uit de regio presenteren zich in en om het SG Gerrit Rietveld, het SG Antoni Gaudí en de H20 campus aan de Spinnekop 1-3. Kom langs en ga in gesprek. Er zijn bedrijven en organisaties uit alle sectoren. Op www.waterlandwerkt.nl kan je zien welke sector waar op het terrein te vinden is. Er is huis aan huis een beursmagazine verspreid, met o.a. het programma, heel veel achtergrondinformatie en een plattegrond van het terrein. Heel veel van onze leerlingen zullen ook komen. Het is voor hen een prachtige kans om zich te oriënteren op bedrijven en beroepen in onze regio.

Mark Tuitert en andere workshops

Mark Tuitert zal een inspirerende lezing geven in het H20 Rabo Esports stadion, van 14.00 tot 15.00 uur, daar zijn op dit moment geen kaarten meer voor. Maar er zijn gelukkig meer workshops waar je aan kunt meedoen. Zoals die van het MBO en het WSP (WerkgeversServicepunt). Zij geven workshops over o.a. het kiezen van een goede vervolgopleiding, over de kansen op de arbeidsmarkt, over mogelijke omscholingen, over loopbaanbegeleiding etc. Kijk op www.waterlandwerkt.nl voor het programma. Hier vind je ook een plattegrond van het terrein.

Gratis voor iedereen

Waterland Werkt is voor iedereen die het leuk vindt om eens een kijkje te nemen bij bedrijven en organisaties uit de regio Waterland. Of je nu op zoek bent naar (ander) werk, een stage of bijbaan, je wilt oriënteren op de arbeidsmarkt, wilt netwerken, op zoek bent naar een opleiding, van loopbaan wilt veranderen, of gewoon nieuwsgierig bent naar de vele bedrijven uit onze regio die zich op deze dag presenteren.

Kom langs!

Het evenement is gratis en voor iedereen. Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs, mbo- en hbo-studenten, stagiairs, ouders, grootouders, werkzoekenden, ondernemers, of gewoon nieuwsgierige bezoekers. Het evenement is van 12.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden op industrieterrein De Koog in Purmerend. De hoofdlocatie is in en rond het SG Gerrit Rietveld. Kom vooral een kijkje nemen! Kom op de fiets of met het OV, om parkeerproblemen te voorkomen. Wil je toch met de auto komen, parkeer dan bij het ROC Horizoncollege, (vanaf daar is het een klein stukje lopen naar De Koog), parkeergarage De Beuk, het terrein van Praxis, of in de zijstraten tussen de van IJsendijkstraat en de Flevostraat. Kijk voor meer informatie op www.waterlandwerkt.nl.