Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Purmerendse ScholenGroep deelt hoodies uit

29
oktober
2020

De Purmerendse ScholenGroep geeft alle leerlingen van haar zes middelbare scholen een hoodie. De PSG wil met dit gebaar haar waardering laten blijken aan de leerlingen en ze warm houden nu de ramen veel open staan in de scholen. De tekst op de hoodie herinnert iedereen er tevens aan dat we afstand van elkaar moeten houden.

Purmerendse ScholenGroep deelt hoodies uit

Leerlingen hebben geen gemakkelijke tijd nu corona ieders leven beheerst. Het onderwijs was online, wat een toegevoegde waarde kan zijn, maar ook achterstanden kan opleveren. Ook het sociale aspect is daarbij van invloed. Het missen van klasgenoten, vrienden en vriendinnen en niet zomaar je familie kunnen opzoeken maakt het leven er niet leuker op. De PSG wil haar leerlingen een hart onder de riem steken en haar waardering naar de leerlingen uitspreken. Daarnaast houdt de hoodie, een warme trui met capuchon, de leerlingen warm nu er veel wordt geventileerd om de lucht gezond te houden.

I’m a star, keep your distance

De hoodie is er in verschillende kleuren en maten. Op de voorkant van de hoodie staat de tekst I’m a star, keep your distance. De ‘star’ in de tekst is de bekende ster uit het logo van de scholen. Een kwinkslag, waaruit waardering maar ook een serieuze boodschap blijkt. Op de achterkant staat het logo van de school.

Warme chocomelk en speculaas

Op het SG Gerrit Rietveld, één van de zes scholen van de PSG, werd een feestelijk moment gemaakt bij het uitdelen van de hoodies. In een verlichte ‘Koek, Zopie & Hoodie-kraam’ konden de leerlingen in kleine groepjes een hoodie uitzoeken. Ook kregen ze chocomelk en speculaas. “Zo wat staan die leuk!” riep een leerling. Een andere leerling is vooral blij dat de hoodie warm is. De hoodies werden meteen enthousiast aangetrokken en de leerlingen lieten zich de chocomelk en speculaas goed smaken. Directeur Edith Pals: “Het is erg leuk om te zien dat onze leerlingen heel blij zijn met dit gebaar. Iedereen kan zich nu extra warm aankleden als het wat kouder is in de school, nu we de ramen vaak moeten openzetten. We zitten hier in een nieuw gebouw, dus de mechanische ventilatie is op orde, maar toch is het belangrijk om de ramen open te houden, vooral tussen de lessen door en dus wordt het koud in de klas.” Op de foto staan Eliane, Shivesh, Samantha, Jahrensio, Omar en Maram uit klas 2C.

Foto Rolf Rijken