Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Scholen helemaal open na de vakantie!

25
juni
2020

Gisteravond heeft Premier Rutte bekend gemaakt dat de scholen in het Voortgezet Onderwijs na de vakantie weer helemaal open gaan. Als Purmerendse ScholenGroep zijn we heel blij met dit nieuws!

Scholen helemaal open na de vakantie!

Dat betekent dat alle leerlingen na de vakantie gewoon weer volgens rooster naar school kunnen komen. Voor alle nieuwe leerlingen betekent het daarnaast dat zij in het echt kunnen kennis maken met de school, hun docenten en hun klasgenoten. Een heel prettig vooruitzicht!

Niet alles gaat weer terug naar het oude. Zo blijft de anderhalve meter afstand bestaan. Voor leerlingen jonger dan 19 jaar geldt dat zijn geen afstand van elkaar te houden, maar wel afstand moeten houden naar iedereen boven de 19 jaar. Docenten, concierges  enzovoort.

Ook blijven de hygienemaatregelen in stand, zoals handen wassen en desinfecterende gel gebruiken bij binnenkomst van de school.

Als je met de trein of de bus naar school komt, moet je nog steeds een mondkapje op. Er zijn wel meer zitplaatsen beschikbaar in de trein en bus per 1 juli.

We beraden ons nog hoe we ieders veiligheid en de afstand tot de docenten kunnen waarborgen, in de gangen en tijdens de les. En hoe we de invulling van pauzes kunnen organiseren. Augustus is nog ver weg, er kunnen mogelijk nog zaken rond corona veranderen. In de week voorafgaande aan de eerste schoolweek zullen wij ouders en leerlingen nader informeren over dit soort zaken.