Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

SG Gerrit Rietveld houdt een goede doelen markt voor de voedselbank

12
mei
2022

Dinsdag 17 mei is er een goede doelen markt in het SG Gerrit Rietveld. De opbrengst van de markt gaat volledig naar de Voedselbank. Iedereen is welkom om te struinen tussen de kramen in de aula van de school aan de Spinnenkop 1 in Purmerend. De goede doelen markt wordt volledig georganiseerd door de leerlingen van de school.

SG Gerrit Rietveld houdt een goede doelen markt voor de voedselbank

Mensen helpen

Voor het vak Dienstverlening en Producten hebben leerlingen uit het derde leerjaar de opdracht gehad om iets te organiseren voor het goede doel. In verschillende groepen zijn diverse acties voor verschillende goede doelen bedacht. Uiteindelijk is het deze goede doelen markt voor de voedselbank geworden. “We wilden graag iets doen voor mensen die het financieel minder hebben.” vertelt Stephanie. “De voedselbank zit hier vlakbij en ze zijn erg blij met onze actie!” vult Dylano aan.

Iedereen doet wat

Cerino legt uit dat dit een actie is van de hele school: “Leerlingen uit de eerste, de tweede en de derde werken hier allemaal aan mee. Leerlingen uit de eerste hebben een poster gemaakt. De tweedejaars gaan allemaal lekkere dingen bakken om te verkopen op de markt. En wij derdejaars organiseren het allemaal.” Beau en Dylano zijn de klassen rond geweest om het aan iedereen te vertellen. En op de markt zelf zijn de taken ook verdeeld. De kramen moeten bemand worden, er zijn gastheren en gastvrouwen nodig, alles moet opgebouwd worden en ook weer opgeruimd. Er is genoeg te doen voor iedereen!

goede doelen markt Gerrit Rietveld

V.l.n.r. Jason Freek, Cerino Dam, Beau de Bruijn en Dylano Frikkee verzamelen elke ochtend boodschappen voor de voedselbank.

 

Mooie spulletjes en lekkere hapjes

De afgelopen week zijn er ook boodschappen ingezameld voor de voedselbank. Cerino, Dylano, Jason en Beau staan elke ochtend bij de ingang en nemen de boodschappen in ontvangst. Ondertussen wordt er van alles gemaakt op deze creatieve school wat weer verkocht wordt op de goede doelen markt. Van zelfgemaakte sieraden en stressballen tot lekkere hapjes als cupcakes, gebak en pizza’s. Voor de gasten is er natuurlijk ook koffie, thee en limonade.

Iedereen is welkom!

Kom snuffelen tussen al het moois dat deze leerlingen zelf hebben gemaakt en proef van al het lekkers dat zij zelf hebben gebakken. Uw geld is goed besteed en gaat rechtstreeks naar de voedselbank. De markt, met maar liefst 16 kramen, duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Aan het einde van de markt wordt de opbrengst opgeteld en live overhandigt met een mooie zelfgemaakt cheque aan de voedselbank. Welk bedrag hopen de leerlingen op te halen? “Minstens 1000 euro!” roept Beau. “Maar met minder zijn we ook tevreden hoor!”