Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Lockdown: online les voor de meeste leerlingen

15
december
2020

Uitzonderingen o.a. eindexamenkandidaten

Gisteravond, 14 december, is bekend geworden dat we in het hele land over gaan naar een strenge lockdown. Dat betekent dat de scholen vanaf woensdag 16 december hun deuren moeten sluiten tot in ieder geval maandag 18 januari. Na de kerstvakantie zal er worden overgegaan op onderwijs op afstand, ofwel online lessen.

Vanaf woensdag scholen dicht voor de meeste leerlingen

Het gaat niet goed met het aantal besmettingen door het coronavirus in ons land. Gisteravond heeft premier Rutte bekend gemaakt dat de middelbare scholen tot en met 17 januari 2021 gesloten zullen zijn. Dat betekent dat de kerstvakantie voor de meeste van onze leerlingen vanaf morgen, woensdag 16 december al begint. Er is een aantal uitzonderingen.

Online les na de vakantie

De komende drie dagen zullen onze docenten zich voorbereiden op de online lessen waartoe we overschakelen na de. De meeste leerlingen volgen hun lessen op de vakantie thuis vanaf een computer, laptop of smartphone.

Maandag 4 januari 2021 is de vakantie voorbij en zullen we online les geven aan de meeste leerlingen. Deze online lessen zullen in ieder geval duren tot en met vrijdag 15 januari 2021.

Uitzonderingen

De minister heeft aangegeven dat examenkandidaten goed moeten worden voorbereid op hun examen. Zij hebben deze week nog online les. Ook de toetsen voor de voor-examenkandidaten zullen op school plaatsvinden. Ook voor kwetsbare groepen en leerlingen in het praktijkonderwijs zullen uitzonderingen worden gemaakt. Op het vmbo zullen de praktijkgerichte vakken ook nog op school plaatsvinden. De ouders van onze leerlingen worden geïnformeerd hoe de school het onderwijs zal inrichten.

Handige links:

Bekijk een overzicht van de maatregelen hier.

Bekijk de lijst met cruciale beroepen.

Lijst met winkels die open mogen blijven.

Lijst contactberoepen die wel mogen doorwerken.