Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Voorlichting over middelbaar onderwijs in coronatijd

28
oktober
2020

Online voorlichting voor groep 8 en hun ouders

Als uw kind in groep 8 zit, denkt u samen met uw kind vast al na over de keuze voor een middelbare school. Januari en februari is traditioneel altijd de periode waarin de open dagen van de middelbare scholen. We hopen dat we de open dagen net als altijd kunnen organiseren. Maar de kans is heel groot dat de open dagen door corona niet doorgaan. De Purmerendse ScholenGroep organiseert de voorlichting voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders daarom ook op een online manier.

 

 

Voorlichting over onze scholen in coronatijd

RECTIFICATIE: de meeloopdagen zijn in ieder geval tot de voorjaarsvakantie afgelast i.v.m. de lockdown.

Meeloopdagen voor kinderen uit groep 8

Wat nog wel fysiek kan zijn de meeloopdagen. Deze gaan dit jaar gelukkig gewoon door. De Purmerendse ScholenGroep organiseert meeloopdagen voor kinderen uit groep 8 die een middag willen meelopen op een school (of meerdere scholen). Zo kunnen ze ontdekken of dit de school is waar zij misschien volgend schooljaar naar toe zullen gaan. Omdat de kans heel erg groot is dat we in januari en februari straks geen open dagen kunnen organiseren, is dit de kans voor uw soort om alvast rond te lopen in de scholen waar hij of zij interesse in heeft. Uw kind krijgt een leuk bedrukt mondkapje op deze meeloopdagen. Daarnaast houden we ons uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften. Er staan ​​overal pompjes om de handen te desinfecteren, we hebben looproutes aangegeven om een ​​afstand te kunnen bewaren en dragen mondkapjes.

Kijk op de websites van de scholen om uw kind aan te melden voor deze meeloopdagen ...

Voorlichting voor ouders

Ouders kunnen niet mee met de meeloopdagen. Deze zijn echt alleen voor leerlingen. Om ook u als ouders te kunnen informeren en de kans te geven kennis te maken met de middelbare scholen in Purmerend en omgeving organiseren we webinars. Deze organiseren we samen met het Clusius College en SG de Triade.

Op deze avonden kunt u kennismaken met acht middelbare scholen uit Purmerend en omgeving. Daarnaast krijgt u informatie over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte uitgenodigd. Meld u hier aan ...

Verschillende webinars voor elk niveau
Er zijn drie verschillende webinars, passend bij het voorlopig advies voor een schoolniveau, dat een leerling uit groep 8 van de basisschool krijgt. Per schoolniveau kunt u twee avonden aan een webinar vinden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Elk webinar begint om 18.30 uur.

Online Open Dag

Op dit moment is de Purmerendse ScholenGroep druk bezig met het realiseren van een Online Open Dag. Op de websites van de scholen kunnen u en uw soort vanaf december op een virtuele manier ervaren hoe het is om rond te lopen op de school waar uw soort straks misschien zelf rondloopt. Als er geen echte open dag georganiseerd kan worden, kunt u op deze manier toch de sfeer proeven van de school en er veel informatie vinden. U kunt op deze Online Open Dag, wanneer en waar het u uitkomt, veel filmpjes bekijken en er zijn verschillende manieren om contact op te nemen.