Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Voorzitter raad van toezicht Martin Hofstede neemt afscheid met cadeau aan ISK

16
september
2021

Martin Hofstede, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Purmerendse ScholenGroep, neemt afscheid van de PSG. Martin is 8 jaar lid geweest van de raad, waarvan de laatste 6 jaar voorzitter. Dat is de maximale termijn waarin iemand kan aanblijven. Met zijn afscheid wil hij iets nalaten aan het ISK.

Voorzitter raad van toezicht Martin Hofstede neemt afscheid met cadeau aan ISK

Martin is uitgenodigd op de ISK om het cadeau te overhandigen, waar teamleider en docenten hem met koffie en door leerlingen gemaakte appeltaart opwachtten: “Met pijn in het hart geef ik nu het stokje over, want het is een prachtige organisatie! Met een afscheid komt vaak een presentje. Ik heb gekozen dit presentje aan het ISK te geven, in de vorm van boeken voor de leerlingen.” Peter Reenalda: “Het is belangrijk dat je blijft realiseren waar je het voor doet. Het gaat altijd om de leerlingen, in dit geval speciale leerlingen.”

Elkaar leren kennen met boeken

Het ISK heeft 20 boeken ontvangen van de voormalig voorzitter. ISK-docenten hebben deze boeken uitgekozen. ISK-docent Lisanne Dijkmeijer: “Het lezen van boeken die deze leerlingen leuk vinden is moeilijk voor ze. Daarom hebben we gekozen voor boeken die speciaal voor hen zijn gemaakt, qua taalniveau maar ook qua onderwerp. Een voorbeeld is een boek dat we samen in de klas hebben gelezen; Zet hem op Amina. Dat gaat over meisje dat zelf vluchteling was. Vroeger kon ze goed rennen. Ze moest ook goed kunnen rennen. Nu rent ze nog steeds, niet omdat ze moet vluchten, maar ze doet nu aan atletiek. Lezen is het halve werk voor deze leerlingen. Het levert mooie dingen op. Ieder kind heeft zijn of haar eigen rugzak. Via zo’n boek verdwijnt de persoonlijke lading. Dan wordt het gedeeld en is het iets gezamenlijks. Ze leren elkaar kennen via de boeken.” De leerlingen van de ISK komen overal vandaan. Veel leerlingen op de ISK komen uit o.a. Oost-Europa, Syrië, Eritrea, Zuid-Amerika en Turkije.

Van vluchteling naar docent

Manal Sheikh Hussein ontvangt de boeken van Martin. Manal is hier als vluchteling uit Syrië gekomen. Manal is bij SG W.J. Bladergroen als onderwijsassistent begonnen en werkt er nu als docent wiskunde. Eén van haar dochters heeft bij Bladergroen op de ISK gezeten en zit nu inmiddels in 4 VWO. Een tweede dochter zit ook op het VWO. En ook de jongste dochter, die nu nog in groep 8 zit, gaat waarschijnlijk naar het VWO. “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik deel de achtergrond van deze leerlingen en vind het heel mooi dat ik deze kinderen nu kan helpen.”

De nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht is Simone Kröner. Zij is al zes jaar lid van de raad.