Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Zaterdag 5 november Open Huis

26
oktober
2022

Zaterdag 5 november is op al onze 7 scholen een Open Huis, van 10.00 - 16.00 uur. Iedereen is welkom om langs te komen en de scholen te leren kennen.

Zaterdag 5 november Open Huis

De Purmerendse ScholenGroep is dit jaar vroeg met het Open Huis. Zo wordt het risico verkleint dat het Open Huis niet kan plaats vinden vanwege mogelijke Corona-maatregelen. De scholen willen iedereen graag fysiek ontvangen. Zo kun je niet alleen informatie op doen, maar ook de sfeer en cultuur van de school ervaren.

Bezoek meerdere scholen goed mogelijk

Het definitieve schooladvies is nog niet bekend. Veel kinderen willen daarom meerdere scholen bezoeken deze dag. Binnen de tijden van het Open Huis (10.00-16.00 uur) is het heel goed mogelijk om vier scholen te bezoeken. Start bij de eerste school dan wel op tijd. Bij SG W.J. Bladergroen start het Open Huis om 12.00 uur.

Online Open Huis

Ook voor of na het Open Huis kunt u heel veel zien en ontdekken van de scholen. Elke school heeft op haar website een Online Open Dag, waar u met uw kind filmpjes kunt bekijken, de leerlingen in actie kunt zien, de sfeer proeven en de school alvast een beetje beter kan leren kennen.

Meeloopdagen

Zelf ervaren hoe het gaat op de middelbare school kan tijdens een meeloopdag. Je kind loopt een middag mee op een school en krijgt een paar lessen. Zo ontdekt je kind of deze school bij hem of haar past. De meeloopdagen zijn alleen voor kinderen. Op het Open Huis mogen kinderen hun ouders of verzorgers meenemen.De eerste meeloopdagen starten in november. De laatste is in maart. Zie hier een overzicht van de meeloopdagen...  

Via bovenstaande link kom je ook uit bij de website van de scholen, waar je je kunt aanmelden één of meer meeloopdagen.

Kom op de fiets!

Op zaterdag is het altijd erg druk in de stad. Veel mensen komen winkelen, sporten of naar de markt. Parkeren met de auto kan daarom lastig worden.