Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Zes scholen ontvangen Gouden Schaal voor hun gezonde schoolkantine

29
juni
2020

Alle PSG-scholen goud!

Alle zes scholen van de Purmerendse ScholenGroep hebben 25 juni de Gouden Schaal ontvangen voor hun gezonde schoolkantine. De prijs is in het leven gesteld door het voedingscentrum, die de prijs ook kwam uitreiken.

Zes scholen ontvangen Gouden Schaal voor hun gezonde schoolkantine

Als een schoolkantine gezonde producten aanbiedt, de richtlijnen van het Voedingscentrum volgend, en de kantinescan doet, kan de school daarmee een zilveren of gouden schaal voor de Gezonde Schoolkantine ontvangen. Een zilveren kantine bestaat voor minimaal 60% uit de Schijf van Vijf-producten en dagkeuzes en de gouden kantine voor minimaal 80%. Een gouden kantine voldoet aan meer uitstralingspunten waaronder een hygiënisch watertappunt. Hoe het aanbod verdeeld is wordt bepaald met de kantine scan die jaarlijks ingevuld moet worden.  Maar liefst alle zes scholen van de Purmerendse ScholenGroep scoorden ruim boven de 80% en mochten de Gouden Schaal in ontvangst nemen.

De uitreiking vond plaats op SG W.J. Bladergroen, de school die de Gouden Schaal al voor de 7e keer mocht ontvangen. Als oudgediende heeft SG W.J. Bladergroen al veel andere scholen mogen inspireren. In 2009 ontvingen zij als eerste praktijkschool de eerste prijs in Nederland voor de Gezonde Schoolkantine. Met een eigen keuken is gezond eten in het hele onderwijspakket binnen de school terug te vinden. Voor de andere scholen, Jan van Egmond Lyceum, Da Vinci College, SG Antoni Gaudí, SG Nelson Mandela en SG Gerrit Rietveld is het cateraar Profood die de gezonde schoolkantine in de scholen heeft gebracht.

Dieuwke Vogelzang, van het Voedingscentrum prees de scholen èn Profood: “Het blijft een spanningsveld hoe je kinderen kunt stimuleren gezonder te eten. Met deze groep van welwillende scholen en deze fantastische cateraar lijkt dat goed mogelijk!”

Nu alle stappen gezet zijn kijken de scholen erg uit naar de dag na de zomervakantie dat de gezonde schoolkantines ook eindelijk weer open mogen en de leerlingen kunnen genieten van heerlijk en gezond eten en drinken.

 

Foto: Maarten Rabelink, PSG