Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Meeloopdagen en Open Huizen

Loop een dagje mee en ontdek welke school bij je past!

Open Huizen

Let op: door de lockdown is er wat veranderd. Lees hier de actuele update van de meeloopdagen en de Open Huizen.

 

Mag het straks?

In januari en februari hebben de scholen van de Purmerendse ScholenGroep hun Open Huizen op de agenda staan. We hopen dat we onze deuren open kunnen zetten voor iedereen tijdens de Open Huizen. Omdat er nog veel onzekerheden zijn over de coronamaatregelen die rond die maanden zullen gelden zijn we met alle scholen heel druk bezig met het vormgeven van een Open Huis als we de deuren straks niet open mogen zetten voor grote groepen. Een Open Huis dat veilig en net zo leuk en informatief is.

Alternatieven voor een Open Huis

Er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een online ontmoeting, of persoonlijke rondleidingen. Elke school pakt het op haar eigen manier aan. We hebben nog niet alle details rond, maar willen u wel vast laten weten hoe de Open Huizen er uit gaan zien. Het kan natuurlijk zijn dat de maatregelen zo streng worden dat we de plannen weer moeten aanpassen. Houdt u daarom de websites van de scholen van uw interesse in de gaten voor de actuele situatie. 

Online Open Huis

Gelukkig kunt u nu al heel veel zien en ontdekken van de scholen. Elke school heeft op haar website een Online Open Huis, waar u met uw kind filmpjes kunt bekijken, de leerlingen in actie kunt zien, de sfeer proeven en de school alvast een beetje beter kan leren kennen. Ga naar de website van de school om de Online Open Dag te bekijken. Helaas hebben we voor het Vita College nog geen Online Open Dag kunnen realiseren.

 

Open Huis per school:

SG W.J. Bladergroen:

School voor praktijkonderwijs, vmbo met extra ondersteuning – lwoo en Internationale Schakelklas. www.bladergroen.psg.nl

Op 9 februari tussen 16.00 en 21.00 uur is het Open Huis bij SG W.J. Bladergroen. In kleine groepjes worden kinderen met hun ouders rondgeleid door de school. Op verschillende plekken in de school kunt u informatie krijgen en sfeer proeven. Meldt u zich wel eerst aan via de website van de school. Op de website kunt u kiezen uit verschillende tijdsloten, zodat we kunnen zorgen voor 1,5 meter afstand. Wanneer u bent aangemeld kunt u met 2 personen naar het Open Huis komen. Mochten de maatregelen veranderen zullen we overschakelen naar een online alternatief. Deze informatie zal via onze website verspreid worden.

 

SG Gerrit Rietveld

School voor vmbo basis, kader en gemengde leerweg. www.rietveld.psg.nl

U kunt contact opnemen met SG Gerrit Rietveld voor een persoonlijke rondleiding onder schooltijd, wanneer het u en uw kind uitkomt. U kunt dan de sfeer en de rust binnen de school goed ervaren. U kunt bellen naar 0299 435579 voor het maken van een afspraak. 

Het Open huis is verplaatst naar dinsdag 15 februari van 14.25 uur tot 21.00 uur. Via een vaste route en op 1,5 meter afstand van elkaar kunt u samen met uw zoon/dochter onze fijne school zien en vooral ervaren. U kunt zich voor het Open Huis aanmelden via deze link. U kiest dan een tijdslot, zodat het niet te druk wordt in de school. Als het Open huis door de richtlijnen van Covid-19 niet door mag gaan, laten we u dat weten als u zich heeft aangemeld. Ook zullen we aanpassingen en updates op onze website zetten. 

 

SG Antoni Gaudí

School voor mavo (vmbo-tl) leerjaar 1 t/m 4, mavo-havo leerjaar 1. www.gaudi.psg.nl

SG Antoni Gaudí heeft het Open Huis verplaatst naar dinsdag 15 februari van 15.30 tot 21.00 uur.

Vanwege de nieuwe maatregelen zijn de speeddates jammer genoeg niet meer mogelijk. Gelukkig kun je je nog wel aanmelden voor een korte rondleiding om de school van binnen te bekijken. Tijdens de rondleiding word je welkom geheten door een docent of teamleider die je vervolgens meeneemt door de school. De rondleiding zal ongeveer 15 minuten duren. 

Je kunt er op onze website meer over lezen.

 

SG Nelson Mandela

School voor mavo (vmbo-tl) leerjaar 1 t/m 4, mavo-havo leerjaar 1. www.mandela.psg.nl

Op 1 en 2 februari verwelkomen we u het liefst in onze school maar als de situatie het niet toelaat zullen we via een live event onze school interactief aan u laten zien. Zodra de omstandigheden het toelaten, kunt u bij ons samen met uw kind door een van onze leerling-ambassadeurs rondgeleid worden. Op onze website kunt u een formulier invullen en uw e-mailadres achterlaten waardoor wij u van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte zullen houden. 

 

Da Vinci College

School voor havo/atheneum, havo/atheneum tweetalig onderwijs, atheneum tweetalig onderwijs, Technasium www.davinci.psg.nl

Op 1 en 2 februari zullen wij (indien mogelijk) een fysiek Open Huis én een livestream organiseren. De precieze tijden zijn:

1 februari: fysiek OH 17:00-19:45, Livestream + chat 20:00-21:00 uur

2 februari: fysiek OH 16:00-19:45, Livestream + chat 20:00-21:00 uur

U meldt zich hiervoor aan op onze website. Het fysieke gedeelte, waar u een rondleiding door de school krijgt, is helaas al vol. Maar u kunt natuurlijk wel met de livestream meekijken. We organiseren het Open Huis alleen voor leerlingen uit groep 8 en leerlingen met een havo/havo-vwo/vwo-advies krijgen voorrang. Dit alles onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen - uiteraard! En vol=vol op basis van wie het eerst komt… Houd onze website in de gaten voor de laatste updates!

 

Jan van Egmond Lyceum

School voor havo, vwo (atheneum en gymnasium), Technasium. www.janvanegmond.psg.nl

Op 1 en 2 februari 2022 is het open huis op het Jan van Egmond Lyceum van 19:00 tot 21:00 uur. We hopen u allemaal te mogen ontvangen! Om ervoor te zorgen dat iedereen toch een mogelijkheid krijgt om onze school van binnen te bekijken, ook als we u niet in de school kunnen uitnodigen, wordt er een online livestream georganiseerd. Tijdens deze livestream via wonder.me is er de mogelijkheid om lessen online te volgen, vragen te stellen aan leerlingen en medewerkers of de schoolleiding even aan de tand te voelen. Ook zal er een razende reporter aanwezig zijn die lokalen en medewerkers kort zal belichten. Deze livestream is te volgen via de computer of tablet. De link naar de livestream wordt gepubliceerd op onze website. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates!

 

Vita College

School voor 10-14 onderwijs. www.vitacollege.nl

Let op: Het Open Huis van 12 januari gaat niet door. In plaats daarvan organiseren we persoonlijke rondleidingen op 7, 8 en 10 februari van 15.30 tot 18.30 uur. De rondleidingen zijn op een specifiek tijdstip die u aanvinkt op een aanmeldformulier op onze website. Op deze manier krijgt elk kind de gelegenheid om met twee volwassenen (ouders/verzorgers) kennis te maken met onze school. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan organiseren we een online open huis in de avond. Houdt u voor de actuele ontwikkelingen rond het Open Huis onze website in de gaten.

 

Meeloopdagen

Update 29 november: De meeloopdagen die deze week t/m de week na de kerstvakantie zouden worden gehouden worden uitgesteld. Hou de websites van de scholen in de gaten voor de nieuwe data.

Tijdens een meeloopdag ga je een middag meelopen op een school waar je misschien wel volgend jaar naar toe gaat! Je krijgt een paar lessen, zodat je echt beleeft hoe het is om op deze school te zitten. Zo kun je ontdekken of deze school bij jou past!

Alle meeloopdagen en alle Open Huizen zie je op de poster hieronder. Als je er op klikt zie je de poster groter. De meeloopdagen zijn alleen voor kinderen en naar een Open Huis mogen kinderen hun ouders of verzorgers meenemen.

Voor de meeloopdagen moet je je aanmelden via de websites van de scholen. 

 

Meld je aan voor een meeloopdag

Klik op het logo van de school om je aan te melden voor een meeloopdag. Natuurlijk mag je bij meer scholen een middag meelopen!

Veel plezier!

 

 

Online Open Dag

Wil je al eerder een indruk opdoen? Dat kan ook! De scholen van de Purmerendse ScholenGroep hebben ook een Online Open Dag op hun website. Daar kan je sfeer proeven, vragen, rondkijken en heel veel filmpjes bekijken over de scholen. Over de lessen bijvoorbeeld. Of over het soort onderwijs. Dat kan je bekijken waar en wanneer je wilt.