Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Meeloopdagen uitgesteld en mondkapjes moeten weer op

29
november
2021

Meeloopdagen voorlopig uitgesteld

Vrijdag 26 november is er weer een persconferentie geweest waarin nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt zijn. Gelukkig mogen de scholen gewoon open blijven. Wel is het dragen van een mondkapje is de gangen verplicht.

De PSG heeft daarnaast ook besloten de meeloopdagen van alle scholen die plaatsvinden t/m de eerste week na de kerstvakantie uit te stellen. Houdt de websites van de scholen in de gaten voor nieuwe data.

Meeloopdagen uitgesteld en mondkapjes moeten weer op

Het is voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen heel belangrijk dat zij zoveel mogelijk les op school krijgen. Daarom blijven basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs open. Er zijn wel extra maatregelen waar we per 29 november aan moeten voldoen. 

 

* Medewerkers houden 1,5 meter afstand van elkaar. Leerlingen hoeven dat niet.

* Iedereen draagt in de gang een mondkapje. Als je zit in de klas mag het mondkapje af.

* Het advies aan alle leerlingen en medewerkers is zich twee keer per week te laten testen met een zelftest. De school voorziet in zelftesten. 

* Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD.

* De klassen blijven zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Ook in de pauzes.

* De school brengt looproutes aan.

* Ouders komen niet in de school, tenzij het echt niet anders kan

Voor een overzicht van alle maatregelen in het basis- en voortgezet onderwijs: Bekijk hier de maatregelen voor het onderwijs per 29 nov. 2021...

 

Daarnaast gelden natuurlijk ook alle basisregels:

- Hoest en nies in je elleboog;
- Gebruik papieren zakdoekjes;
- Was en desinfecteer je handen.

Wij zullen zorgen voor voldoende desinfectie pompjes, looproutes en blijven toezien op het ventileren.

Wij hopen dat we op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van corona en dat we op deze manier het onderwijs zo lang mogelijk op school kunnen blijven organiseren.

Meeloopdagen uitgesteld

Helaas hebben we ook moeten besluiten om de meeloopdagen voorlopig niet door te laten gaan. Tijdens deze dagen mengen zich leerlingen van diverse basisscholen. Dat is nu niet verstandig. De meeloopdagen die zouden plaatsvinden vanaf vandaag t/m de eerste week na de kerstvakantie worden uitgesteld. Op de websites van de scholen kunt u binnenkort de nieuwe data inzien.