Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

PSG komt ouders tegemoet bij kosten uitval examentrainingen Lyceo

22
april
2020

kosten examentrainingen worden terug betaald

Met het uitvallen van het centraal eindexamen in de strijd tegen het coronavirus zijn ook examentrainingen van Lyceo geannuleerd. Lyceo wilde de kosten die ouders hiervoor hadden gemaakt in vouchers uitkeren. De PSG is hierover in gesprek gegaan met Lyceo. Samen zijn de PSG en Lyceo tot een oplossing gekomen die ouders en leerlingen niet benadeelt.

PSG komt ouders tegemoet bij kosten uitval examentrainingen Lyceo

De examentrainingen zijn bedoeld voor leerlingen die extra ondersteuning willen in aanloop naar het eindexamen. De examentrainingen zijn vrijwillig en voor eigen kosten. Voor Lyceo is het niet mogelijk de ouders op dit moment voor deze training te restitueren. In eerste instantie boden zij ouders ter compenstatie een voucher aan, in lijn met de richtlijnen van de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Veel ouders wilden liever hun geld terug. 

Oplossing

Peter Reenalda, voorzitter College van Bestuur PSG is blij dat er een oplossing is gekomen: "Ondanks dat de PSG niet direct een partij is, hebben we gemeend, in het belang van onze leerlingen en op basis van onze samenwerking met Lyceo, ons samen met Lyceo te beraden over een oplossing die voor alle partijen werkbaar is. Samen met Lyceo is een oplossing gevonden die ouders niet belast met de kosten én onze leerlingen niet benadeelt."

PSG neemt de vouchers over, ouders krijgen geld terug

De Purmerendse ScholenGroep koopt de vouchers die Lyceo aan de ouders wilde uitkeren. Lyceo gaat dan de ouders terugbetalen. De gekochte vouchers worden ingezet in diensten van Lyceo. Lyceo stuurt de leerlingen daarnaast een fysieke examenbundel van de geboekte training en geeft online toegang tot examenvragen voor alle vakken van het eindexamen, om te oefenen voor de eventuele herkansingen tot 4 juni en de resultaatverbeteringstoetsen die na 4 juni volgen. 

Lees hier de brief die de ouders hebben ontvangen...

Als u nog vragen hebt over deze oplossing kunt u zich wenden tot Lyceo per telefoon; 071 - 79 000 40 of per email; info@lyceo.nl