Voor vmbo, havo, vwo, 10-14 onderwijs, praktijkonderwijs & internationale schakelklas

Voorlichting voor ouders en kinderen groep 8

10
november
2021

Zit uw kind in groep 8? Dan gaat u binnenkort samen met uw kind op zoek naar een middelbare school. In die zoektocht zult u vast veel vragen hebben. Welke leerroute is geschikt voor mijn kind, waar zou mij kind het beste passen en wat is een goede en fijne school? De Purmerendse ScholenGroep heeft voor u maar zeker ook voor uw kind veel mogelijkheden om onze scholen goed te leren kennen en u antwoord te geven op al uw vragen. 

Voorlichting voor ouders en kinderen groep 8

Voorlichtingsavond voor Ouders

De Purmerendse ScholenGroep organiseert in samenwerking met andere scholen uit de regio vier voorlichtingsavonden voor ouders. Op 30 november en 2 december is de avond in het Jan van Egmond Lyceum, Hoornselaan 10, Purmerend. Maar liefst zes scholen uit de regio Purmerend die de niveaus  mavo, havo en vwo aanbieden, presenteren zich deze twee avonden. Op 23 en 25 november kunt u de vier scholen die praktijkonderwijs, ISK en vmbo aanbieden beter leren kennen. De avonden op 23 en 25 november zijn op het SG Gerrit Rietveld, Spinnekop 1. In drie rondes kunt u de presentaties van de scholen bezoeken. Er is na afloop van de presentaties ruimte om vragen te stellen. Er zijn van elke school verschillende medewerkers aanwezig. De avonden starten allevier om 18.30 en eindigen 20.30 uur. Lees hier meer...

 

Meeloopdagen voor groep 8 leerlingen

Tijdens de meeloopdag krijgt uw kind op een middag drie verschillende lessen. Elke les in een ander lokaal en met een andere docent. Zo ervaren kinderen goed hoe het is op de school waar ze misschien naar toe gaan! Een voorbeeld van een meeloopdag op het SG Gerrit Rietveld: Na een gezamenlijke start in de aula leren de kinderen bij de eerste les een pizza bakken, maar ook hoe je deze pizza goed kunt verkopen. In een techniekles mogen de kinderen metaal buigen en houtbewerken. Natuurlijk neemt uw kind het zelfgemaakte werkstuk mee naar huis! Bij biologie bekijken de kinderen allerlei dingen door een microscoop. U kunt uw kind hier aanmelden voor de meeloopdagen van SG Gerrit Rietveld en de andere scholen.

 

Open Huis

Elke school organiseert, als de coronamaatregelen het toelaten, ook een Open Huis. De Open Huizen vinden plaats in januari en februari. Al eerder rondkijken in de scholen? Dat kan via de Online Open Dag, die elke school van de Purmerendse ScholenGroep op haar website heeft staan. Voor een overzicht van alle online open dagen kunt u hier kijken.

 

Mocht er iets niet door kunnen gaan door nieuwe coronamaatregelen, dan kunt u dat ook lezen op deze website.